Heb ik een credit card nodig tijdens mijn reis?
04 juni 2020 
3 min. leestijd

Heb ik een credit card nodig tijdens mijn reis?

De voorbereidingen voor jouw grote reis zijn gestart. Je moet aan alles denken: een visum, verzekeringen, bagage en ga zo maar door.

Hoe ga je eigenlijk betalen in het buitenland? Heb je daar over nagedacht? Dat is best een belangrijke vraag 🙂

Je hebt natuurlijk een pinpas en begrijp mij niet verkeerd: die gaat je goed op weg helpen.

Maar heb je ook een credit card nodig als je gaat reizen? Dat is een vraag die ik in het kort wil behandelen in deze blog.

Snel een antwoord op jouw vraag?

Wat zijn de voordelen van een credit card?

Als je bij ons een reis hebt geboekt heb je eigenlijk geen credit card nodig in de voorbereidingen van een reis.

Als je geen reis bij ons hebt geboekt, dan moet je veel voorbereiden en bestaat er de kans dat je bedrijven tegenkomt die geen gebruik maken van iDeal. In deze gevallen is een credit card noodzakelijk.

Maar is dat het enige voordeel? Nee, er zijn nog veel meer voordelen.

Het voelt veilig

Ten eerste voelt het veilig. We hopen het niet, maar voor het zelfde geldt wordt jouw pinpas gestolen. In dat geval wil je maar al te graag een credit card achter de hand hebben, zodat je de reis voort kunt zetten en niet zonder geld komt te zitten.

Ook kan het voorkomen dat de pinpas kapot gaat. Het is jouw in Nederland ongetwijfeld wel eens overkomen dat de pinpas niet geaccepteerd wordt omdat hij beschadigd is. In Nederland is dat geen probleem. Binnen no-time heb je een oplossing.

Maar als je in een onbekend land staat met een vreemde taal, dan wordt het wel een probleem. Met een credit card kun je deze kleine problemen simpel oplossen.

Je kunt altijd geld pinnen

Ten tweede wordt geld pinnen een stuk gemakkelijker met een credit card. In Europa is het normaal om een pinpas te gebruiken, maar dat geldt niet voor alle landen. In sommige landen kun je niet altijd met een pinpas geld pinnen, maar wel met een credit card.

Met een credit card heb je een aflevergarantie

Stel je voor: je boekt een hostel, maar het hostel vliegt in de fik.

Helaas pindakaas zou je zeggen.. maar dat is niet helemaal waar. Als je deze hostel met een credit card hebt betaald, dan heb je automatisch recht op een terugbetaling.

Reizen met een credit card

Je bent met een credit card verzekerd

Aankopen die zijn betaald met een credit card zijn 180 dagen verzekerd tegen schade, diefstal en verlies.

Zeg gedag tegen vreemde valuta

Al die vreemde valuta’s waar je rekening moet houden.. soms kan dat heel verwarrend zijn.

Bij een credit card hoef je je geen zorgen te maken over al het cash geld in de broekzak of de bezoekjes aan de wisselkantoren.

Ideaal voor noodgevallen

Natuurlijk wil niemand in deze situaties terechtkomen, maar het kan ons allemaal overkomen: een noodgedwongen bezoek aan een buitenlands ziekenhuis.

Deze kosten kunnen hoog oplopen. Met een credit card weet je zeker dat het goed gaat komen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de valuta’s of een pinpas die weigert te betalen!

Ons advies: een credit card, ja of nee?

Je hebt het natuurlijk wel door dat wij onze reizigers een credit card aanraden. Vooral in de landen buiten Europa.

We raden het aan puur vanwege het veilige en zekere gevoel. Je wilt tijdens het reizen een backup hebben van een pinpas die is beschadigd of gestolen.

Natuurlijk kleven er ook een paar nadelen aan een credit card, maar wij vinden dat de voordelen de overhand nemen over de nadelen.

Andere tips voor tijdens het reizen?

Wij hebben nog meer handige tips voor tijdens het reizen:

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Stel hier je vraag! 🙂

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten. In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen