Hoe groot moet mijn backpack zijn?
23 januari 2020 
7 min. leestijd

Hoe groot moet mijn backpack zijn?

Een goede backpack uitzoeken vraagt om aandacht. Als je een backpack gaat kopen is het normaal om tegen verschillende vragen aan te lopen. Een veel voorkomende vraagstuk bij het zoeken naar een backpack is de grootte. Hoe groot moet je backpack namelijk zijn? En welke aandachtspunten moet je meenemen om de grootte van een backpack te bepalen?

Het is te gemakkelijk om te zeggen dat een backpack een x aantal liters moet zijn. Met dat advies zouden wij jou namelijk tekort doen, omdat het bepalen van de grootte van de backpack heel persoonlijk is. Elke reis en elke reiziger is anders. En dat is een standpunt die je goed moet onthouden als je een backpack gaat kopen.

In deze blog helpen wij je graag op weg om de juiste backpack te kopen. Het advies dat wij geven is cruciaal als je een reis met ons gaat maken. Maak je geen reis met ons maar wil je wel weten hoe groot jouw backpack moet zijn? Ook dan is dit een hele waardevolle blog. 😉

Allereerst – wat neem je mee in een backpack?

Je kunt je lol niet op tijdens het inpakken van een backpack. Je kijkt je slaapkamer rond en je ziet allemaal leuke dingen die je maar al te graag mee wilt nemen in jouw reis. En dat kan, maar het is geen aanrader. Je bent daardoor genoodzaakt om een hele grote backpack te kopen en tijdens het reizen zul je al snel ervaren dat veel spullen, die vooraf zo belangrijk leken, je alleen maar in de weg zitten.

Daarnaast: hoe groter en zwaarder jouw backpack, hoe vervelender het wordt om met een backpack de wereld rond te reizen.

In een backpack is in onze ogen aan spullen een bepaalde basis vereist, namelijk:

  • Belangrijke toiletartikelen
  • Kleren (neem je zomer- of winterkleren mee? Of allebei?)
  • 2-3 handdoeken
  • Een kussentje
  • Wandelschoenen
  • Eventueel een matje, tentje en/of slaapzak (maar dit hangt erg van je reis af)

Ga voor jezelf na welke spullen van cruciaal belang zijn om mee te nemen en welke spullen je thuis kunt laten. Hiermee krijg je een goede indicatie als je een backpack gaat kopen.

Hoe groot moet mijn backpack zijn?

Wat voor soort reis ga je maken en wat ga je er doen?

Een reis naar een warm oord is niet te vergelijken met een reis naar Lapland. Het zijn totaal andere klimaten en omstandigheden. Om de grootte van jouw backpack te bepalen is dit van cruciaal belang, want het soort reis dat je gaat of wilt maken zegt iets over de backpack die je moet aanschaffen.

Ook de activiteiten die je wilt gaan doen bepalen wat je nodig hebt in jouw backpack. Relaxen, in de zon liggen en cocktails drinken in warme landen is een andere ervaring dan wandelingen van een paar uur door grote bergketens.

  • Is het koud in een land en/of reis je door meerdere klimaten? Dan heb je simpelweg meerdere soorten kleding nodig, dus ook meer ruimte in jouw backpack.
  • Overnacht je in hostels? Dan heb je minder spullen nodig.
  • Maar wil je graag kamperen met je eigen spullen? Dan heb je juist weer een grotere backpack nodig.

In onze Kaaiman reizen zijn de activiteiten nogal verschillend. Zo overnachten we bij een Masaai stam in Kenia en overnachten we op het onbewoonde eiland van Zanizbar, maar overnachten we ook zeker in hostels. Welke backpack bij deze activiteiten van Kaaiman Reizen past lees je verder in deze blog! 😉

Een backpack duurzaam gebruiken

Een backpack is een leuke, waardevolle investering. Daarom wil je deze logischerwijs vaker gebruiken en wil je niet dat jouw backpack na 1 onvergetelijke reis een paar jaar met stof op zolder komt te liggen. Het is slecht voor je backpack en het is zonde van het geld.

Wij denken dat het goed is om een backpack op de groei te kopen. Daarmee bedoelen we dat je bij het kopen van een backpack rekening houdt met grotere reizen in de toekomst, zodat je na een tripje in Slovenië ook een keer een grote reis naar Peru kunt maken, zonder weer geld te moeten investeren in een grotere backpack.

Het is alleen al goed om een beeld te hebben van je toekomstplannen. En als je deze niet hebt? Dan koop je hem gewoon zoals jij het wilt hebben of je denkt na over reizen die je super graag zou willen maken in je leven.

Een backpack duurzaam gebruiken: hoe vaak wil je hem gebruiken?

Hoe groot kan een backpack eigenlijk zijn?

Er zijn vele verschillende backpacks met allen hun eigen maximale inhoud. Dat maakt dat je een backpack kunt kopen die je volledig kunt afstemmen met de reis die je gaat maken.

Er zijn backpacks waarbij je een jaar door de wereld kan reizen met een volledige slaapuitrusting. Maar er zijn ook backpacks die je kunt gebruiken voor een reisje van 3 weken door Europa, waarbij je veelal in een hostel slaapt.

De inhoud van een backpack wordt weergegeven in liters.

Een backpack van 20 – 30 liter

Een backpack van 20 – 30 liter is goed te gebruiken in een hele korte reis van 1-2 dagen. Deze backpack is te vergelijken met een daypack, maar is kwalitatief iets sterker en het biedt daarnaast meer comfort.

Een backpack van 30 – 50 liter

In een reis van maximaal een week is het aan te raden een backpack van minimaal 30 liter en maximaal 50 liter aan te schaffen. Daarmee heb je een backpack dat voldoende ruimte biedt voor kleding en andere belangrijke spullen, maar biedt het ook nog plek voor leuke accessoires of souvenirs.

Daarnaast zijn ze erg gemakkelijk en wendbaar om mee te nemen voor een actieve korte vakantie of stedentrip.

Een backpack van 50+ liter

En tot slot heb je backpacks van minimaal 50 liter. Deze zijn gemaakt als je wilt gaan backpacken in bijvoorbeeld Azië of Zuid- Amerika. Als je zo’n reis gaat maken moet je simpelweg meerdere stukken kleding meenemen (waarbij je ook rekening moet houden met eventuele klimaatverschillen).

Ook komt het vaak voor dat je een slaapmatje, slaapzak of tent bij je hebt. In dat geval ontkom je er niet aan om een backpack van deze hoeveelheid te kopen.

Reis je met ons mee?

Ga je mee met één van onze reizen? Super cool! 😉

Wij geven onze reizigers altijd het volgende advies mee..

In een reis van Kaaiman raden wij reizigers aan een backpack mee te nemen van minimaal 65 liter en maximaal 80 liter. Je neemt namelijk al snel te veel mee, dus groter dan 80 liter is absoluut niet nodig.

Het is wel fijn als je een backpack hebt waar een lichtgewicht matje en een slaapzak in passen (die je van ons krijgt gedurende de reis). Want we kamperen graag en slapen op de meest unieke plekken op deze mooie wereld. Wat wij absoluut afraden is een koffer in onze reis!

Reizen met Kaaiman Reizen

Welke merken raden wij aan?

Backpacken is ongekend populair geworden in deze wereld. Bij het kopen van een backpack kun je daardoor makkelijk verzuipen in alle merken die hun eigen expertise over backpacks denken te hebben. Wij zijn altijd voorstander van merken waarbij de focus op de kwaliteit en het gemak van de backpack ligt.

Wij betalen hier liever iets meer voor, dan dat we voor een kleine prijs een backpack kopen terwijl we hier geen plezier mee ervaren.

Uit onze ervaring raden wij reizigers deze merken aan:

Koop ik een backpack in een winkel of online?

Wij snappen het gemak van online winkelen, maar niet bij het kopen van een backpack.

Online een backpack kopen is een groot risico. Als je een backpack koopt wil je er zeker van zijn of hij lekker zit, hoe de inhoud van de backpack verdeeld is en hoe groot hij überhaupt is. En dit is echt het beste te bepalen als je een backpack in de winkel koopt.

Hoe zonde is het om een backpack online te kopen en gedurende je reis erachter te komen dat de backpack niet aan je wensen voldoet? Je hebt er in geïnvesteerd en je hebt letterlijk en figuurlijk een last op je schouders.

Wij raden het echt aan om de stad in te duiken en naar een deskundige winkel te gaan die je alles kan vertellen over een goede backpack. Zelf hebben wij goede ervaringen met een winkel van Bever. In alles stralen zij deskundigheid uit als je een backpack wilt kopen en dat geeft ons een vertrouwd gevoel.

Nog een leuke blog lezen?

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten.In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen