Reizen met een backpack - Alles wat je moet weten over backpacken!
11 februari 2020 
24 min. leestijd

Reizen met een backpack - Alles wat je moet weten over backpacken!

Backpacken is een super leuke, spannende en avontuurlijke manier van reizen. Je reist naar verschillende plekken op de wereld, ontmoet nieuwe mensen, ervaart nieuwe culturen en je vergroot je referentiekader. Je leert het land en het systeem waarin je leeft beter begrijpen als je af en toe uit je comfortzone stapt en ziet hoe er op andere plekken in deze wereld wordt geleefd.

En dat vinden wij erg belangrijk. Bij Kaaiman Reizen sluiten wij onze ogen niet voor andere culturen, maar passen wij er ons juist op aan. We gaan mee met de energie en de gewoontes van het land waarin we reizen.

We kennen allemaal het gezegde dat een goede voorbereiding het halve werk isDit gezegde is ook zeker van toepassing bij het backpack-avontuur dat je graag aan wilt gaan. Kleine ongemakken kunnen de ervaring van het reizen verpesten. Het is dus geen verspilde tijd als je de voorbereidingen erg serieus neemt.

Wij hebben hier een blog aan gewijd. De meest voorkomende vragen over het gebruik van een backpack hebben wij onder elkaar gezet en beantwoord. We hopen je hiermee goed op weg te helpen. 😉

Wat is een backpack?

De letterlijke vertaling van backpack is rugzak. De vertaling zegt dus alles over het begrip. Een backpack is simpelweg een grote rugzak die je tijdens het reizen kunt gebruiken.

Waarom tijdens het reizen?

Omdat deze rugzak hier voor gemaakt is. Hij is tijdens het reizen handig in gebruik en daardoor super functioneel.

  • Je kunt in een backpack veel spullen meenemen. Maar desondanks vraagt het wel een minimalistische manier van inpakken. Je neemt dus alleen spullen mee die écht belangrijk zijn.
  • Het comfort van een backpack is erg hoog, maar het is wel belangrijk dat je de backpack op een juiste manier inpakt. Daarnaast moet je een backpack kopen die in overeenstemming is met de bouw van jouw lichaam.
  • Spullen zijn gemakkelijk uit de backpack te halen en te onderscheiden door packing cubes.

De grootte van een backpack wordt weergegeven in liters. Backpacks tot 30 liter zijn voor wandeltochten en bergbeklimmingen. Backpacks vanaf 40 liter zijn voor langere reizen van meerdere weken- of maanden.

13 handige backpack spullen

13 onmisbare backpack essentials

Welke spullen heb je eigenlijk nodig tijdens het backpacken? Natuurlijk denk je dan meteen aan kleding, toiletartikelen, schoenen en een aantal elektronische spullen. Deze zijn uiteraard van belangrijke waarde gedurende je reis.

Het is echter ook goed om na te denken over backpack essentials. Dit zijn van die handige life hacks die het reizen een stuk makkelijker maken. Een nagelschaartje, duct tape of een waslijn kan bijvoorbeeld super nuttig zijn! 🙂

1 | Daypack

Nestel jij je voor een aantal dagen in een hostel en ben je van plan om een mooie bergwandeling te maken of de stad te verkennen? Voor dit soort uitstapjes kan een daypack van waarde zijn. Een daypack is een stuk kleiner dan een backpack, waardoor je minder spullen hoeft mee te slepen terwijl je door de bergen aan het wandelen bent.

2 | Warme trui

Je kunt met backpacken van de één op de andere dag ineens in een ander klimaat zitten. Wij vinden het daarom belangrijk om een warme trui mee te nemen als we op reis gaan. Zelfs in warme klimaten kan het s’ nachts flink afkoelen.

3 | Wandelschoenen

Als je gaat backpacken ben je veel aan het wandelen. Je voeten zijn continue in beweging en worden intensief gebruikt. Goede wandelschoenen bieden de juiste bescherming tegen het vele wandelen.

Goede wandelschoenen zijn een investering, maar door het plezier wat je er van gaat ervaren zijn ze het ook dubbel en dwars waard! 🙂

4 | Muggenspray

Muggen zijn erg vervelend als je lekker wilt gaan slapen of ergens aan het wandelen bent. In Nederland kunnen we al last hebben van veel muggen in de zomer, maar in vergelijking met andere landen op deze wereld valt het aantal muggen in Nederland wel mee.

Er zijn tropische gebieden waar muggenspray een must is. Het is geen gek idee om de muggenspray in overweging te nemen tijdens het inpakken van de backpack.

5 | Hoofdlamp

Nog zo’n handige ”life-hack” is een hoofdlampje. Het is makkelijk om vooraf de waarde van een hoofdlampje weg te praten, maar tijdens het backpacken zul je erachter komen dat dit kleine lampje wel degelijk van waarde kan zijn.

  • Misschien besluit je wel een wandeling te maken door de bergen en te overnachten in een berghut.
  • Daarnaast is het niet uit te sluiten dat je in gebieden komt waar weinig of geen straatverlichting is.
  • Of misschien ga je wel een hele mooie grot bekijken!

Een hoofdlamp heeft de voorkeur boven een zaklamp. Ten opzichte van een zaklamp heeft een hoofdlamp als voordeel dat je beide handen vrij hebt.

6 | Wandelsokken

In punt 3 hebben we het over wandelschoenen gehad, maar de voordelen van wandelschoenen worden helemaal benut als je goede wandel sokken aantrekt. Dan is kwaliteit en plezier gegarandeerd!

Het is geen gek idee om ook in wandel sokken te investeren. Synthetische wandel sokken die het kwalitatief af laten weten kunnen alsnog veel blaren veroorzaken. Goede wandel sokken kunnen dit voorkomen omdat deze sokken zich automatisch aanpassen aan de vorm van je voet. Hierdoor heb je geen nutteloze ruimtes die alleen maar irritaties kunnen veroorzaken.

7 | Regenjas

We hebben geen invloed op de weersverwachtingen. Waar je ook gaat reizen, overal kan het flink gaan stormen en regenen. We hebben wel invloed op hoe we ons kunnen beschermen tegen de regen of de storm.

Als je een regenjas meeneemt ben je altijd beschermd tegen natte kleren en de kou die het met zich meebrengt.

Een aanrader is The North Face jas. Deze jas is ademend en water- en winddicht. Hierdoor blijft je onderkleding en lichaam goed droog!

8 | Regenhoes / flightbag

Het belangrijkste van alles is dat je zelf goed beschermd bent tegen de regen. De regenjas die we hierboven hebben geschreven komt hierdoor goed van pas.

Maar ook de backpack heeft een grote prioriteit om droog te blijven. Hier zit tenslotte alles in waar jij de dag mee door kunt komen. Een regenhoes / flightbag voorkomt dat de backpack kleddernat wordt, maar het beschermd de backpack ook daarentegen.

De backpack heeft veel te voortduren. Hij ligt op de grond, wordt in het bagageruim van een vliegtuig of bus gepropt en hij krijgt te maken met veel modder en stof. Door een regenhoes / flightbag voorkom je dat de backpack gaat beschadigen.

Tip!
Koop een flightbag in felle kleuren die voor jezelf gemakkelijk zijn te herkennen. Hierdoor kun je jouw backpack makkelijk onderscheiden van alle andere backpacks!

9 | Powerbank

Reizen ervaar je in het moment. Kortom, een telefoon is niet van cruciaal belang. Maar in bepaalde situaties heb je de telefoon toch nodig.

Want echt waar, in een berghut is vaak geen elektriciteit! Dus je telefoon opladen met een telefoonoplader zit er daar niet in.

Daarom kan het handig zijn om 1 of 2 volle powerbanks mee te nemen. Dit kan je een vertrouwd gevoel geven als je de telefoon in een bepaalde situatie écht nodig bent!

10 | Goede waterfles

Reizen wordt een stuk makkelijker als je fit bent en blijft. Reizen kan als intensief worden ervaren en daarom is het belangrijk dat je fit bent. Je bent veel in beweging en je kunt in warme gebieden terechtkomen. Dat is voor ons de reden om goed te investeren in een waterfles.

Waarom zou je vooraf geld investeren in een waterfles?

Heel simpel.. je voorkomt dat je continue plastic waterflessen gaat kopen. Hiermee draag je bij aan duurzaamheid tijdens het reizen.

Daarnaast kun je veel goede waterflessen vast klikken aan de backpack, kun je hem gedurende je reis altijd schoonmaken en weer bijvullen én is het water uit deze fles een stuk gezonder dan water uit een plastic fles.

Zie ook:
Duurzaam reizen: hoe doe je dat? – 10 tips om groen op reis te gaan!

Goede waterfles voor in de backpack

11 | Slotje

Klein en super functioneel: een TSA Travelsafe cijferslot. Met dit slotje kun je de backpack beveiligen door de ritsen aan elkaar op slot te zetten. En daarnaast gebruik je het slot voor in de kluisjes van een hostel.

Waarom specifiek een TSA Travelsafe slot?

Omdat dit een gecertificeerd slot is. Het kan voorkomen dat de douane bij het controleren van de bagage jouw backpack moet openen. Bij een niet gecertificeerd slot is de douane genoodzaakt om het slot open te breken.

Bij een gecertificeerd slot hoeven ze het slot niet kapot te maken, omdat alle vliegvelden een sleutel hebben om gecertificeerde sloten open te kunnen maken. Jij blij en de douane blij 😉

12 | Zakmes

Hoe wil je fruit snijden of een verpakking openen als je geen scherp voorwerp bij je hebt? Juist!

Daarom kan een kleine zakmes erg handig zijn in de backpack.

Maar let op: ga je vliegen? Bij de meeste vliegvelden en vliegmaatschappijen wordt de zakmes uit je handbagage gehaald.

13 | Dagboek

En tot slot: niet van cruciaal belang, maar wel van grote waarde.. een dagboek.

Als de reis voorbij is kun je gaan schrijven, maar als je schrijft in het moment is het veel gemakkelijker om achteraf de reis te herbeleven wanneer je jouw dagboek terugleest.

Lees deze 13 essentials uitgebreider:
13 onmisbare backpack essentials

Hoe moet je een backpack inpakken?

Als je op het punt staat een gave reis te maken rest je slechts één ding: een goede voorbereiding én een backpack die ingepakt moet worden.

Een backpack inpakken is gemakkelijk als je hier ervaring mee hebt, maar als je voor het eerst gaan backpacken stuit je logischerwijs op veel vragen.

Want..
..wat is nou eigenlijk écht belangrijk om mee te nemen?
En hoe pak je de backpack vervolgens praktisch en tactisch in?

Door de ervaringen die je opdoet creëer je uiteraard een persoonlijke manier en benadering van backpacken. Wat de één belangrijk vindt in een backpack, kan voor de ander minder belangrijk zijn.

Het is dus heel persoonlijk hoe je een backpack moet inpakken. En het klinkt misschien cliché, maar ervaring is de beste leermeester. Het leuke van cliché is dat ze niet voor de grap clichés zijn. Vaak zit er een kern van waarheid in! 😉

Kortom, je kunt veel websites afgaan en lezen hoe je het moet inpakken en welke spullen belangrijk zijn. En begrijp het niet verkeerd: als je geen ervaring hebt zijn het super nuttige indicaties. Maar je gebruikt het als indicatie, je gaat reizen en als je terug bent weet je precies wat je een volgende keer anders gaat doen.

Wat betreft het inpakken van een backpack kunnen we je een goede, gemiddelde indicatie geven!

Hoe verdeel je het gewicht in een backpack?

Het is belangrijk om te weten hoe je het gewicht in de backpack moet verdelen. Als je dit niet goed doet, dan kun je tijdens de reis last gaan krijgen van je schouders of van je rug. Om het plezier te behouden wil je dit natuurlijk voorkomen.

  • Je plaatst de zwaarste spullen, dus het grootste gewicht, onder in de backpack en tegen de rug aan. Hierdoor creëer je de beste balans.

Vul werkelijk elke ruimte in de backpack!

Tijdens het inpakken kun je snel het idee hebben dat de backpack vol zit. Maar vaak zijn er nog heel veel lege ruimtes te vullen die je nog niet benut hebt.  Vooral ondergoed en sokken kun je gemakkelijk kwijt in deze ruimtes kwijt.

Ook opgerolde t-shirts zijn gemakkelijk in alle hoeken te stoppen 😉

6 praktische inpaktips voor jouw backpack

Hieronder vind je 6 praktische inpaktips voor de backpack!

1  | Leg alles wat je mee wilt nemen op tafel

Voordat je alles in de backpack gaat stoppen is het handig eerst te gaan brainstormen wat je graag mee wilt hebben. Als je dit op een papiertje schrijft heb je een goed overzicht.

Vervolgens pak je alle spullen bij elkaar en leg je alles op een tafel neer. Door het op te schrijven, te pakken en het vervolgens op tafel te leggen voorkom je dat je iets vergeet.

Tip!
Leg van de spullen die op tafel liggen 1/3 deel van de spullen aan de kant die het minst belangrijk lijken. Waarschijnlijk heb je deze spullen niet nodig tijdens het reizen. Hierdoor bespaar je weer wat ruimte in de backpack! 😉

En onthoud: Nederland is niet het enige land op de wereld met winkels 😉 Je kunt in het land waar je reist altijd een winkel bezoeken als je iets belangrijks mist in de backpack!

2 | Stop je spullen in packing cubes

Packing cubes zijn zakjes waarmee je spullen van elkaar kunt scheiden. Ze wegen niks en ze voorkomen een grote chaos in de backpack. Je kunt een packing cube gebruiken voor al je elektronische spullen, een packing cube voor al je t-shirts en bijvoorbeeld een packing cube voor al je ondergoed.

Je backpack wordt hier super gestructureerd van en je weet precies waar je moet zoeken als je iets nodig hebt!

Niet meer weg te denken uit backpack wereld: packing cubes van Eagle Creek. Een aanrader!

3 | Rol je kleding op

Dunne kleding, zoals t-shirts, sportkleding en ondergoed zijn gemakkelijk op te rollen, waardoor je makkelijker de lege gaten in een backpack kunt vullen. Vooral in packing cubes is opgerolde kleding gemakkelijk op te bergen.

En ook niet onbelangrijk: als je de kleding netjes oprolt blijft het kreukvrij.

T- shirt | Vouw de mouwen naar binnen, ontvouw de kraag en rol het shirt van boven naar beneden op. Broeken | Je vouwt je broek doormidden, zodat de broekspijpen tegen elkaar aan liggen. Zorg ervoor dat de broekzakken aan de buitenkant zitten en rol de broek van boven naar beneden op.

4 | Vacuümzakken

Een dikke trui of dikke vest neemt veel ruimte in beslag. Toch wil je wel een dikke trui meenemen, omdat het in bepaalde gebieden flink kan afkoelen s’ nachts. Je kunt optimaal gebruik maken van de ruimte in een backpack door de trui, of een andere dik kledingstuk, in een vacuüm-zak te stoppen.

Hoe dat er precies uit ziet? Kofferstunter.nl heeft hier een leuke video over gemaakt.

5 | Waterdichte toilettas

Als je wakker bent geworden en je hebt je tanden gepoetst, dan wil je de tandenborstel niet los in een backpack hebben zitten. Dit is onhygiënisch, de spullen in je backpack worden nat en je krijgt overal tandpastavlekken.

Een waterdichte toilettas kan dit voorkomen.

Het zelfde geldt voor shampoobussen die een klein beetje lekken. Door het in een waterdichte toilettas te stoppen voorkom je dat je hele backpack onder de shampoo zit.

Wij raden altijd aan om kleine shampoobusjes mee te nemen. Hiermee bespaar je ruimte in de backpack. En als de shampoo op is? Dan koop je nieuwe shampoo in een lokale winkel!

6 | Kleine speciale zak voor vieze was en vieze schoenen

Wij zijn fan van Bever.nl. Ze bieden kwalitatieve en handige spullen aan voor het reizen.

Eén van die handige spullen is een waszak. Deze zak gebruik je speciaal voor je vieze was of vieze schoenen. Door de vieze was of vieze schoenen in de waszak te stoppen voorkom je dat de backpack onder het zand en de modder komt te zitten of gaat stinken.

Tip!
Je kunt ook gebruik maken van goedkope haarnetjes/douchekapjes. Deze kun je aan de onderkant van je schoenen vast maken. Hierdoor blijft alles lekker schoon! 😀

Wat heb je in het begin nodig?

Het is nuttig om tijdens het inpakken te bedenken wanneer je wat nodig hebt. Als je zeker weet dat een bepaald kledingstuk pas over een week gebruikt wordt, dan is het slim om deze onderin de backpack te leggen. Heb je iets morgen al nodig? Dan leg je dit binnen handbereik in de backpack.

> Lees meer over hoe je een backpack moet inpakken.

Tips voor het inpakken van een backpack

Hoe groot moet een backpack zijn?

Misschien wel de allerbelangrijkste vraag in alles wat over backpacken gaat: ”Hoe groot moet mijn backpack zijn?”

Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden, want:

  • Wat voor reis ga je maken?
  • Welke spullen heb je daarvoor nodig?
  • Wat is jouw lichaamsbouw?
  • Hoe lang ga je reizen?
  • Et cetera

Al deze vragen zijn erg persoonlijk. Iedereen reist anders en iedereen vind andere dingen belangrijk. Een specifiek antwoord op de vraag hoe groot de backpack moet zijn kun alleen jij geven. Maar wij geven je wel graag advies 😉

De inhoud van een backpack (rugzak) wordt altijd weergegeven in liters. Dus een backpack is een x aantal liters.

Hoe groot kan een backpack eigenlijk zijn?

Je hebt vele verschillende groottes in backpacks.

  • Een backpack van 20-30 liter | Deze backpack is te gebruiken voor een korte reis van 1-2 dagen. Eigenlijk kun je deze rugzak vergelijken met een daypack. Hij is ideaal als je een dag door de bergen gaat wandelen of bezienswaardigheden in een stad wilt verkennen.
  • Een backpack van 30-50 liter | Deze backpack is een slag groter en is ideaal in een reis van maximaal 1 week. Hij biedt voldoende ruimte voor kleding, toiletartikelen en andere belangrijke spullen. En er is zelfs nog plek als je leuke accessoires of souvenirs tegenkomt tijdens de reis.
  • Een backpack van 50+ liter | En tot slot heb je backpacks van 50 liter of meer. Deze gebruik je in langere reizen van 1 of meerdere maanden. In deze backpack kun je veel belangrijke spullen meenemen die nodig zijn voor de duur van de reis.

Wat voor reis ga je maken?

Je begrijpt dat heel veel plekken niet met elkaar te vergelijken zijn. Het noorden van Noorwegen is anders dan Centraal-Afrika. De plek waar je naar toe reist is van invloed op de backpack die je gaat kopen.

  • Welke activiteiten ga je doen tijdens de reis?
  • Ga je naar een koud of warm klimaat?
  • Of ga je naar beide klimaten?
  • Overnacht je in een hostel of slaap je zoveel mogelijk in een tent?

Wat wil je meenemen?

In onze ogen is het volgende vereist in een backpack:

  • Belangrijke toiletartikelen
  • 2-3 handdoeken
  • Wandelschoenen
  • Een kussentje
  • En natuurlijk kleren!

Het is ontzettend verleidelijk om veel mee te nemen. Je kunt in werkelijk alles wel een grote waarde zien, maar het is de vraag of het daadwerkelijk waardevol is. Veel spullen zijn op de plek waar je reist te kopen en veel spullen, die vooraf zo belangrijk leken, worden tijdens de reis niet of nauwelijks gebruikt.

Tijdens het inpakken mag je dus best kritisch zijn. Want hoe minder je meeneemt, hoe meer ruimte je bespaart in de backpack. Hierdoor kun je meer meenemen uit het land waar je reist. En daarnaast heb je simpelweg een backpack die minder beladen is, dus ook minder zwaar is.

Wil je de backpack duurzaam gebruiken?

Een backpack kopen is een grote investering. Backpacks zijn in de meeste gevallen zeer kwalitatieve producten, dus ze kunnen vele jaren mee. Het is dus niet onverstandig na te denken over jouw toekomstplannen als het op reizen aankomt.

Ga je dit jaar naar Hongarije en wil je volgend jaar naar Lapland? Houd er dan rekening mee dat je een backpack koopt die je vaker kunt gebruiken voor alle soorten reizen. Hierdoor ben je duurzaam bezig, maar bespaar je simpelweg ook veel geld.

Reizen naar Lapland met jongeren

Koop je een backpack online of in de winkel?

Online winkelen is super handig. Vanuit je stoel kun je websites afgaan om hem vervolgens online te bestellen en te laten bezorgen.

Maar laten we eerlijk zijn: je zou ook uit die stoel kunnen komen en naar de winkel kunnen gaan. Allereerst start daar de beleving. De beleving van de reis die je gaat maken.

Maar daarnaast, en dat is zeker niet onbelangrijk, heb je in een winkel een veel beter beeld van de backpack die je daadwerkelijk wilt kopen. Je kunt hem aanraken, je kunt er vragen over stellen, je kunt hem op je rug doen, je kunt hem afstellen. Je kunt er werkelijk alles mee doen.

Daardoor weet je natuurlijk veel beter of de backpack bij je past ja of nee. Online is dat lastiger!

Welke backpack merken raden wij aan?

Er zijn ontzettend veel backpack merken. De meest gangbare en kwalitatieve merken zijn:

> Lees het artikel over de grootte van een backpack voor gedetailleerdere informatie!

Reizen door Schotland

Sinds kort hebben we een prachtige groepsreis door de Schotse hooglanden.

Hoe stel je een backpack af?

Naast de grootte van een backpack is het belangrijk dat een backpack lekker zit. Zoals hierboven beschreven raden wij het aan een backpack niet online te kopen, maar in de winkel. In de winkel kun je namelijk kijken of de backpack die je wilt kopen ook daadwerkelijk goed zit.

Een backpack die je op een goede manier kunt afstelt daardoor comfortabel zit verhoogd het reisplezier. En dat is natuurlijk wat je wilt. Als je een backpack niet goed afstelt en als deze niet lekker zit, dan loop je het risico pijn te ervaren in de nek, rug of schouders.

Belangrijke vuistregel: hoe verdeel je het gewicht?

De verdeling van het gewicht is erg belangrijk. Tijdens het inpakken moet je er rekening mee houden dat jouw heupen 75% van het gewicht moeten dragen. Kortom, het is zaak dat je het gewicht op een manier verdeeld dat het grootste gewicht op de heupen komen te staan.

  • De zwaarste bagage zit zo dicht mogelijk tegen de rug.
  • Spullen die weinig wegen kun je het beste bovenin de backpack plaatsen.
  • Alles wat in gewicht daar tussenin zit plaats je aan de buitenkant of onder de zwaarste spullen.

Je rug opmeten

In veel winkels kun je jouw rug opmeten. Op basis daarvan kun je een backpack kopen die aansluit op de lengte van jouw rug. De lengte van de rug wordt opgemeten vanaf de bovenkant vanaf de nek tot aan de heupen.

Voor de beste meetresultaten kun je jouw hoofd voorover buigen. Degene die gaat opmeten kan dan vanaf de nekwervel, ter hoogte van de schouders, naar de heupen de lengte van de rug opmeten.

Daarnaast doe je er goed aan met zo min mogelijk bovenkleding de lengte op te meten.

Reizen door Peru met jongeren

Wanneer zit een backpack eigenlijk goed?

Een backpack heeft veel banden die je kunt afstellen. Dit verhoogd het draagcomfort. Maar hoe moet je deze afstellen?

Stap 1 – Trek alle banden los

Trek, voordat je de backpack op je rug doet, alle banden losser.

Stap 2 – Begin met de heupband

We beginnen met de heupbanden. Zoals gezegd moet het meeste gewicht op de heupen komen te staan. Voor het afstellen van de backpack leggen we dus de basis bij de heupbanden. Vanaf daar kunnen we de rest van de banden afstellen.

Plaats de backpack op je rug en ga voorover gebogen staan. Vanuit deze positie kun je de heupbanden vastmaken en goed aantrekken.

Stap 3 – De schouderbanden

Vervolgens kun je de schouderbanden aantrekken. Maar let op: trek ze niet té strak. Als je ze te strak trekt verlies je de verdeling bij de heupen en komt het meeste gewicht op de schouders te staan. Dat wil je niet!

Stap 4 – De boordbanden

De boordbanden trek je dicht nadat je de schouderbanden hebt aangetrokken. Trek ook de boordbanden niet te strak aan.

Als je ze te strak aantrekt, dan trekken de ribben bij elkaar. Daarnaast kunnen hierdoor de schouderbanden verplaatsen, waardoor er gewicht op de verkeerde plekken komen te zitten. Hierdoor verliest het zijn functie.

Veel backpacks geven de mogelijkheid om de boordbanden in hoogte te verstellen. Als dat bij jouw backpack het geval is dan kun je deze het beste verstellen halverwege de schouderpartij.

Stap 5 – Herstel-/stabiliteitsbanden

En tot slot hebben we de herstel-/stabiliteitsbanden. Deze zitten aan de bovenkant van de backpack. De banden moet in een hoek van 45 graden staan ten opzichte van de schouderbanden.

> Meer weten over de juiste afstelling van een backpack?

Hoe beveilig je een backpack?


Hoe kun je een backpack beveiligen?

Tijdens het reizen maak je van alles mee. Van alle ervaringen kun je helaas ook minder leuke dingen mee maken. We staan niet achter doemdenken, maar het zou te naïef zijn om zonder voorbereidingen te gaan reizen en te denken dat het allemaal wel goed komt.

Bij sommige dingen kun je beter een stapje voor zijn, zoals bij het beveiligen van je backpack. Bij het ene land moet je wat vaker op de backpack letten dan in het andere land. Dat is logisch en het hoort er simpelweg gewoon bij.

Diefstal kun je echter op een gemakkelijke manier voorkomen. Of in ieder geval, 100% voorkomen doe je nooit, maar je vermindert wel degelijk de kansen dat het gestolen wordt.

Cijferslot

Zo kun je bijvoorbeeld je backpack beveiligen met een cijferslot. Dit beschreven wij al eerder onder de onmisbare backpack essentials, maar het is sterk aan te raden om een cijferslot aan te schaffen.

  • Als je in een hostel verblijft kun je gebruik maken van lockers. Hiermee kun je de backpack veilig achterlaten zonder dat andere mensen deze mee kunnen nemen. Bij de meeste hostels is echter noodzakelijk je eigen slot mee te nemen.
  • Daarnaast kun je met een cijferslot de 2 ritsen op de backpack verbinden waardoor er geen mogelijkheid is de backpack te openen.

TSA Travelsafe cijferslot

Van alle cijfersloten kun je het beste een TSA Travelsafe cijferslot kopen. Dit cijferslot is ten opzichte van vele andere cijfersloten gecertificeerd.

Een gecertificeerd cijferslot geeft de douane op vliegvelden de mogelijkheid het slot te openen met een unieke sleutel die alle vliegvelden in het bezit hebben. Hierdoor hoeven ze, mits ze jouw backpack willen controleren, het niet-gecertificeerde slot niet open te breken.

Waarom specifiek een cijferslot?

Heel simpel..

Je kunt natuurlijk ook een slot kopen met een sleutel. Maar mogelijk is de kans groter dat je de sleutel verliest tijdens het reizen dan dat je de code van een cijferslot vergeet.

Het nut van een flightbag

Je wilt natuurlijk dat je backpack beveiligd wordt tegen diefstal. Maar het is ook waardevol dat je hem gaat beschermen tegen schade. Het aanschaffen van een flightbag kan jou hier bij helpen.

Een flightbag beschermd de backpack tegen vuil als je hem op de grond legt of opbergt in het openbaar vervoer. Daarnaast is een flightbag handig, helemaal met felle kleuren, om hem te herkennen op het vliegveld.

> Lees hier meer over hoe je een backpack kunt beveiligen.

Reizen met een koffer of een backpack?

Reizen we met een koffer of een backpack?

Wij hebben situaties meegemaakt waarbij reizigers zich afvroegen of we met een koffer of een backpack op pad gaan. Wij zeggen het altijd heel duidelijk: bij Kaaiman Reizen reizen we met een backpack. Onze reizen zijn hierop ontworpen en koffers komen hier niet in voor.

Maar ook los van onze reizen raden wij het aan om te reizen met een backpack. Uiteraard heeft het wel een beetje te maken welke reis je hebt geboekt. Als je 2 weken op een warm oord zit in Ibiza, dan kun je je prima redden met een koffer.

Maar als je continue door blijft reizen, dan is een backpack echt het gemakkelijkste.

Wat zijn de voordelen van een backpack?

  • Je kunt veel en lange trappen oplopen.
  • Met een backpack kun je je gemakkelijk verplaatsen op het strand, in een bos, een groot en druk station, op een plek met veel sneeuw, in een grote stad of andere plekken met veel onverharde wegen.
  • Een backpack is flexibeler om ergens op te bergen in bijvoorbeeld een bus, vliegtuig, hostel of waar dan ook.
  • Met een backpack heb je altijd 2 handen vrij!

Hoe moet je een backpack schoonmaken?

Na een lange reis kan een backpack erg vies worden. Je backpack komt in verschillende klimaten terecht en heeft te maken met veel stof, modder en zand. Daarnaast wordt de backpack overal en nergens tussen gepropt en raakt hij erg vaak de grond. Logisch dat hij op ten duur erg vies is geworden.

Als je een backpack duurzaam wilt gebruiken, dan is het belangrijk dat je hem af en toe gaat schoonmaken. Schoonmaken is de onderhoud van je backpack. Hierdoor behoud je de kwaliteit en verleng je de levensduur van een backpack.

Maar hoe maak je een backpack schoon?

Backpack en een wasmachine

In alle duidelijkheid: een backpack stop je niet in een wasmachine. Je loopt het risico dat de backpack zijn authentieke kleur verliest, minder water gaat afstoten en simpelweg kapot gaat.

Een backpack maak je ouderwets schoon met de handen.

Stap 1 | Haal alles uit je backpack

Ga je hele backpack na om te kijken of er nog spullen in de backpack zitten. Zo ja, haal deze spullen uit de backpack.

Schud daarna de backpack op zijn kop los, zodat er zoveel mogelijk zand uit de backpack valt.

Stap 2 | Stop de backpack in een gevulde badkuip of wasbak

Stop de backpack in een badkuip of wasbak met lauw water. Dompel de backpack in het water, zodat je hem tussentijds kunt schoonmaken.

Stap 3 | Je backpack schrobben

Wrijf met je handen of een spons over de backpack. Heb je hele hardnekkige vlekken? Hiervoor kun je een oude tandenborstel pakken.

Als er zoutvlekken in de schouderbanden van de backpack zitten, dan moet je de schouderbanden in het water samendrukken. Op deze manier druk je de vlekken eruit.

Stap 4 | Spoel de backpack af

Spoel de backpack af met koud water

Stap 5 | De backpack laten drogen

Een backpack in de wasmachine is af te raden, maar een backpack in een droger is ten strengste af te raden. Hier is de backpack niet voor gemaakt!

Hang de backpack op in een donkere en droge plek. Laat de backpack niet in contact komen met zonlicht. Hiermee loop je het risico dat de backpack gaat verkleuren.

Gebruik de backpack pas als hij écht droog is. Dit is vaak binnen 2 dagen. Als je hem gaat gebruiken terwijl hij nog vochtig is, dan loop je het risico op schimmelvorming.

Veelgestelde vragen Kaaiman Reizen

Veelgestelde vragen


In de praktijk krijgen wij natuurlijk veel vragen van jongeren die een reis hebben geboekt bij ons. Op het gebied van een backpack zijn dit veelgestelde vragen.

Hoe groot moet een backpack zijn in een reis van Kaaiman Reizen?

Wij raden onze reizigers aan om een backpack van minimaal 65 en maximaal 80 liter mee te nemen. Je neemt al gemakkelijk veel te veel mee, dus een backpack hoeft zeker niet groter te zijn dan 80 liter.

Maar het is wel makkelijk om je aan de minimale inhoud te houden, omdat je van ons ook, als we gaan kamperen, een lichtgewicht matje en slaapzak mee krijgt. Deze past dan goed in de backpack.

Wordt een backpack gebruikt als handbagage?

Nee, in een reis van Kaaiman Reizen wordt een backpack eigenlijk nooit gebruikt als handbagage. Dat komt omdat het aantal liters van een backpack wat wij aanraden veel te groot is om mee te nemen als handbagage.

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten.In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen