Wat is een hostel?

Wat is een hostel?

Een hostel is een accommodatie voor reizigers waarbij je voor een leuke, kleine prijs kunt overnachten. Gemiddeld zijn backpackers jonge mensen en deze jonge mensen vind je ook heel veel in een hostel. Een hostel wordt daarom ook wel een jeugdherberg genoemd.

Hoe zien de kamers in een hostel eruit?

Je kunt in hostels kamers onderverdelen in onder anderen een dorm room of dormitory. Dit begrip kenmerkt exact een hostel. Dit zijn namelijk kamers die je samen met andere reizigers aan het delen bent.

Per hostel zien de kamers er natuurlijk anders uit, maar het is gebruikelijk dat je in een kamer met stapelbedden terechtkomt. De grootte van een hostel kamer is ook heel verschillend. Er zijn hostels waar je met 3, 4 of 6 andere reizigers slaapt. Maar er zijn ook kamers waar je met meer dan 8 personen ligt te slapen.

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer hostels die privékamers aanbieden. Hiermee ervaar je de charme van een hostel, maar kun je toch alleen op een kamer slapen zonder dat je wordt gewekt door jouw Duitse, snurkende buurman.

Wat zijn de voordelen van een hostel?

Het allergrootste voordeel van een hostel is dat je low-budget kunt overnachten. Daarnaast leg je in een hostel super gemakkelijk nieuwe contacten met andere reizigers van over de hele wereld.

Het is niet uit te sluiten dat je na 1 of 2 nachten in een hostel bevriend bent met een avontuurlijke Spanjaard.

Wat is een hostel?

Welke faciliteiten zijn er in een hostel?

De meeste hostels beschikken over een restaurant, tenzij je in de kleinere hostels terechtkomt. De kleinere hostels hebben erg vaak aanbiedingen van goede restaurants in de directe omgeving.

Veel hostels beschikken ook over:
  • Wasmachines en drogers
  • Fietsverhuur
  • Dakterrassen
  • Logischerwijs kun je op je kamer of in de hal gebruik maken van een gezamenlijke douche
  • Vaak kun je een lekker drankje nuttigen nadat je een volle dag hebt gereisd

Ook niet onbelangrijk: vrijwel alle hostels beschikken over kluisjes waar je jouw waardevolle spullen kunt achterlaten. Dit is natuurlijk een fijne gedachte, omdat je in een kamer met allemaal onbekende mensen slaapt. Zo kun je rustig gaan slapen of een dagje op pad gaan.

Boek je een hostel van tevoren?

Het liefst ga je reizen zonder dat je je teveel aan planningen moet houden. Toch is het op ten duur handig om te weten waar je de nacht gaat doorbrengen. Bij grotere, populaire hostels is het aan te raden om vooraf te boeken.

In kleinere en relatief onbekende hostels kun je vaak spontaan besluiten dat je er wilt overnachten, omdat er altijd wel een bed beschikbaar is.

Maken we bij Kaaiman Reizen ook gebruik van hostels?

Ja, maar natuurlijk! Wij vinden het erg leuk om op unieke plekken te overnachten (wat te denken van een nacht in een iglo, terwijl je uitzicht hebt op het Noorderlicht?), maar daarnaast maken we ook zeker gebruik van hostels.

In onze Alpen Interrail en Balkan Roadtrip slapen we meerdere nachten in hostels. Maar ook in onze reizen naar Peru, Guatemala & Belize, IJsland, Nieuw Zeeland en alle andere prachtige locaties overnachten we in hele praktische, gezellige hostels!

Gegarandeerd dat je met je mede reizigers van Kaaiman dikke vrienden gaat worden. :)

Misschien vind je dit ook leuk?


Andere begrippen lezen?


Heb je een vraag aan ons?

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.
Reactie plaatsen