Hoe maak ik mijn backpack schoon?
14 januari 2020 
2 min. leestijd

Hoe maak ik mijn backpack schoon?

Een backpack krijgt tijdens het reizen veel te voortduren. Naast dikke regenbuien vangt je backpack ook veel stof, modder en zand. Op ten duur kan het prettig zijn om een backpack grondig te poetsen van boven naar beneden .

Naast het feit dat het prettig is om met een schone backpack op pad te gaan, verhoog je ook de duurzaamheid als je de backpack af en toe goed schoonmaakt.

Snel een antwoord op jouw vraag?

Mag een backpack in de wasmachine?

Er zijn ontelbaar veel wegen om je backpack goed schoon te maken, maar het is absoluut af te raden om je backpack in een wasmachine te stoppen.

Je loopt hiermee het risico dat je backpack kapot gaat, minder water kan afstoten in de toekomst en zijn authentieke kleur verliest. Voor een dure en functionele backpack is het zonde om dit risico te lopen.

Hoe maak ik mijn backpack schoon?

Hoe moet ik mijn backpack wassen?

De allerbeste manier om een backpack schoon te maken is, ouderwets, met de hand. Wij hebben leggen stap voor stap uit hoe je dit het beste kunt doen. 🙂

Stap 1 | Haal alle spullen uit je backpack

Loop alle grote en kleine vakken in je backpack na en zorg ervoor dat je zeker weet dat je alles uit je backpack hebt gehaald.

Je doet er daarna goed aan om de backpack los te schudden, zodat er zoveel mogelijk zand en los vuil vanaf komt.

Stap 2 | Stop je backpack in een gevulde badkuip of wasbak

Vul vervolgens een grote wasbak of badkuip met lauw water. Dompel de backpack onder, zodat je tussentijds de backpack met de hand kunt schoonmaken.

Stap 3 | Je backpack schrobben

Was je backpack schoon door er met je hand of een spons overheen te wrijven. Hardnekkige vlekken kun je met een tandenborstel aanpakken.

Bij zoutvlekken (lees zweetvlekken) kun je het beste meer water gebruiken. Zitten er vlekken die zijn ontstaan door zout op de schouderbanden? Dan kun je deze schoonmaken door de schouderbanden samen te drukken met je handen.

Stap 4 | Spoel de backpack af

Na het verwijderen van de vlekken kun je de backpack afspoelen met koud water.

Stap 5 | De backpack laten drogen

Het is af te raden om een backpack in een wasmachine te stoppen, maar het is nog erger af te raden om een backpack in de droger te stoppen. Hier is je backpack absoluut niet voor gemaakt.

Hang je backpack op zijn kop in een donkere, droge plek en zorg ervoor dat de backpack tijdens het drogen niet in contact komt met zonlicht. Grote kans dat je backpack hierdoor gaat verkleuren.

Voilà, jouw backpack is schoon! Laat hem ongeveer 2 dagen drogen. Als je hem gaat gebruiken terwijl die nog vochtig is kan er schimmelvorming ontstaan. Niet doen dus.

Nog een blog lezen?

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten.In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen