Waarom zijn wandelschoenen belangrijk? - 5 voordelen van goede wandelschoenen
05 maart 2020 
3 min. leestijd

Waarom zijn wandelschoenen belangrijk? - 5 voordelen van goede wandelschoenen

Als je een paar dagen achter elkaar een paar uur gaat wandelen, dan zijn wandelschoenen een grote aanwinst. Het is verleidelijk om je normale schoenen aan te houden en de kleine pijntjes weg te praten en te denken dat het allemaal wel goed komt.

Maar op de langere termijn zou je hier spijt van kunnen krijgen. Wandelschoenen zijn ontworpen om spieren, botten, maar ook je voeten te ontlasten. Goede wandelschoenen zijn van belang om het plezier in wandelen te behouden.

Snel een antwoord op jouw vraag?

Waar zijn wandelschoenen goed voor?

In deze blog vertel ik je een aantal voordelen voor het lichaam zodra je wandelschoenen aantrekt. Dat advies kun je maar beter ter harte nemen. 😉

1 | Wandelschoenen geven grip –

De zolen van wandelschoenen geven op iedere grond grip.

De buitenzool van een wandelschoen bestaat uit verschillende gedeelten. Je hebt delen van hard rubber en delen van zacht rubber.

  • Delen van hard rubber zijn duurzaam, omdat ze minder snel slijten. Ze gaan dus langer mee waardoor je er veel afstanden mee kunt afleggen.
  • Delen van zacht rubber bieden de genoemde grip. Het nadeel van dit gedeelte is dat het sneller slijt op hardere ondergronden.

2 | Wandelschoenen zijn comfortabel –

Als je wandelt heeft je lichaam veel te verduren. Elke stap die je zet is een dreun voor het lichaam. Deze dreun kan worden opgevangen door wandelschoenen.

Wandelschoenen geven een bepaalde comfort door de demping die het geeft bij elke stap die je zet. Doordat elke stap die je zet zachter aankomt, geef je de knieën, rug, nek en zelfs je hoofd veel meer rust.

3 | Wandelschoenen zijn waterdicht –

Een ergernis voor iedere wandelaar: natte voeten. De binnenkant van je schoenen zijn nat, je voeten worden koud en dat levert allemaal irritaties op. Dat wil je natuurlijk niet!

Goede wandelschoenen zijn waterdicht. Hierdoor voorkom je dat de natte sokken blaren veroorzaken.

In schoenenwinkels kun je je laten adviseren over het laten impregneren van de schoenen die je hebt gekocht. Geïmpregneerde schoenen stoten water- en vuil af en de schoenen blijven een stuk soepeler.

Wat zijn de voordelen van wandelschoenen?

4 | Wandelschoenen ontlasten het lichaam –

Goede wandelschoenen ontlasten je gewrichten, spieren en pezen en ook de knieën zijn erg blij met stevige wandelschoenen.

Als je in de bergen of in een bos wandelt zijn misstappen snel gemaakt. Voor je het weet verzwik je de enkel als je langs een grote tak of rots wandelt. Goede wandelschoenen zijn een stuk steviger waardoor de kans op verzwikken een stuk kleiner is geworden. En dat is natuurlijk een prettig gedachten als je gaat wandelen.

5 | Wandelschoenen geven stabiliteit –

Wandelschoenen geven, vooral op onverharde wegen, veel stabiliteit aan de voeten.

Dat komt door de stevige cambreur. De cambreur is een plaat dat tussen de hiel en voorvoet zit. Hij zorgt ervoor dat je voet rust krijgt tijdens het wandelen, omdat hij alle klappen en hordes opvangt.

Wordt er bij Kaaiman Reizen gewandeld?

Nou en of!

Wij wandelen er in onze reizen heel wat kilometers van af.

Door te wandelen in de bergen, in een bos of in een mooie stad zie je veel meer dingen. De kleinste details vallen op waardoor je de schoonheid van deze wereld veel beter tot je neemt. Dat vinden we heel belangrijk. 🙂

Als je in een razend tempo naar een bepaalde bezienswaardigheid reist, er een foto van maakt en vervolgens in een razend tempo weer doorgaat, dan is de beleving van de reis minder tastbaar dan wanneer je wandelt en alles kunt zien, voelen en ruiken. Een reis blijft je veel beter bij als je het echt kunt ervaren en daarom wandelen we veel in onze reizen.

Wandelschoenen met Kaaiman Reizen

Waar wandelen we naar toe?

We wandelen door het witte, wonderbaarlijke landschap van Lapland. Dit doen we zowel overdag, als in de avond.. want we willen natuurlijk ook het noorderlicht spotten.

Wat te denken van een bergwandeling naar het Krnmeer in Slovenië? Je wordt na een intensieve wandeling beloond door een prachtig meer dat tussen twee rotswanden ingesloten ligt.

De allergrootste uitdaging ligt natuurlijk in onze Kilimanjaro Expeditie. Hoe vet is het om de grootste berg van Afrika, alleenstaand middenin de savanne en met een besneeuwde top, te beklimmen?

Om deze wandelingen tot een unieke ervaring te maken raden wij het aan om te investeren in goede wandelschoenen. Hoe minder ongemakken je ervaart, des te meer jij je kunt focussen op de prachtige omgeving die voor je ligt.

Wij zien jou en je mooie wandelschoen graag in één van onze reizen! 😀

Misschien heb je ook iets aan deze blog..

Wij hebben nog een nuttige blog geschreven met betrekking tot wandelschoenen:

Blogs over andere onderwerpen..

We wijden onze blogs natuurlijk niet alleen aan wandelschoenen. Wij schrijven ook over..

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten.In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen