Hoe kun je een backpack beveiligen?
06 februari 2020 
3 min. leestijd

Hoe kun je een backpack beveiligen?

Het leuke van reizen is dat je niet precies kan voorspellen wat er allemaal op je pad komt. Al heb je nog zoveel gepland of laten plannen van tevoren. Je kunt in verschillende situaties terechtkomen, helaas ook minder leuke gebeurtenissen. Goed nieuws, veel situaties kun je voorkomen, nog vóór je bent vertrokken.

Jouw backpack is een waardevol bezit, het is een onmisbaar item gedurende de reis. Je backpack is in principe de (kleding)kast die je met je mee neemt! Daarnaast heb je je backpack met veel liefde uitgezocht en er in geïnvesteerd. Alle belangrijke spullen zitten in je backpack, dus die wil je niet verliezen.

Wij vertellen je graag hoe je de kans op het kwijtraken van spullen, door diefstal, zo klein mogelijk maakt.

Snel een antwoord op jouw vraag?

Hoe beveilig je een backpack?

Een ontzettend handig middel om bovenstaande diefstal uit te sluiten is een cijferslot. Deze is vrijwel overal en op ieder tijdstip te gebruiken. Dit slot kan je tijdens het reizen een geborgen gevoel geven, omdat je bagage letterlijk achter slot en grendel zit.

Waarom een backpack beveiligen met een cijferslot?

Bij een cijferslot heb je geen sleutels nodig. Daardoor hoef jij je tijdens het reizen niet zorgen te maken dat je de sleutels verliest. Bij een cijferslot hoef je enkel de 3-cijferige code te onthouden, dat moet te doen zijn!

Cijferslot in hostels

In de meeste hostels kun je je backpack of je belangrijkste bezittingen opbergen in een kluisje. Veel hostels hebben geen eigen sloten. In zulke gevallen is het dus belangrijk dat je je eigen slotje mee hebt.

Cijferslot voor aan de backpack of daypack

Een cijferslot kun je ook gebruiken voor aan jouw backpack of daypack. Hiermee voorkom je dat anderen de backpack kunnen openen. Door het slot door beide ritsen te halen en het te beveiligen met jouw 3-cijferige code geef je anderen geen kans spullen uit de backpack te halen.

Bij een daypack kan dit een veilig gevoel geven als je door drukke steden wandelt met zakkenrollers die je op elke hoek van de straat kunt vinden.

TSA cijferslot voor op het vliegveld

Welk cijferslot moet ik kopen?

Ik ben voorstander van een TSA Travelsafe cijferslot.

Waarom?

TSA staat voor Travel Security Administration. Dit cijferslot is vooral handig als je tijdens je reis gebruik gaat maken van een vliegtuig.

Bij het controleren van de bagage heeft de douane het recht jouw backpack te openen en de inhoud te controleren. Een TSA cijferslot is een gecertificeerd slot. Dat betekent dat de douane gebruik kan maken van een unieke sleutel die alleen vliegvelden in het bezit hebben. Zij kunnen je backpack en cijferslot zonder gedoe openen als ze dit willen controleren.

Ten opzichte van andere sloten waarbij dit niet kan is de douane genoodzaakt het slot kapot te breken, zodat je bagage alsnog gecontroleerd kan worden.

Bij het aanschaffen van een TSA cijferslot van Eagle Creek is kwaliteit gegarandeerd. Je kunt bij Bever of andere outdoorwinkels verschillende soorten sloten krijgen, let dus goed op dat het een TSA slot is en vraag als je het even niet zeker weet vooral advies.

Persoonlijke tip van reisleider Lara –

Zorg dat je een slot koopt met een niet al te dikke sluiting. Sommige sloten in hostels zijn namelijk smaller of kleiner dan de andere, waardoor dikke sloten er niet op passen. De meeste TSA sloten zijn al dun, maar let hier zelf ook goed op. Het is natuurlijk zonde als je een slot aanschaft en hij vervolgens niet op de kluisjes past 😉

Cijfersloten voor hostels

Je backpack beveiligen met een flightbag

Het is ook mogelijk je backpack te beveiligen met een flightbag. Een flightbag is een hoes die je over je backpack heen kunt doen. Bepaalde flightbags kun je op zijn beurt ook beveiligen met een cijferslot.

Hiermee voorkom je dat mensen spullen uit jouw backpack kunnen halen én spullen in jouw backpack kunnen stoppen.

  • Met een flightbag herken je jouw backpack

Door een flightbag is het gemakkelijk om jouw backpack te herkennen. Vooral als je een flightbag koopt met een opvallende kleur. Hierdoor voorkom je dat anderen of jijzelf een soortgelijke backpack meeneemt.

  • Een flightbag als regenhoes gebruiken

Een flightbag dient daarna meteen als regenhoes waardoor je backpack waterdicht blijft bij natte weersomstandigheden.

Misschien vind je dit ook leuk?

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten.In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen