Hoe moet je een backpack inpakken? - 6 handige inpaktips
04 februari 2020 
6 min. leestijd

Hoe moet je een backpack inpakken? - 6 handige inpaktips

De eerste keer een backpack inpakken is een uitdaging, maar wel een leuke. Wat wil je meenemen? Hoe ga je het in de tas verdelen? Wat kun je thuis laten liggen? Dit zijn hele logische en praktische vragen als je voor het eerst met een backpack op pad gaat.

Ervaring is de beste leermeester. En dat is écht zo!

In deze blog geven we je handige inpaktips voor je backpack. Maar vergeet dus niet: je leert van de ervaring. Je gaat gedurende een reis snel genoeg ervaren wat je gemakkelijk vindt omtrent jouw backpack en wat je een volgende keer anders wilt gaan doen. Wat voor de een werkt, hoeft niet voor jou te werken.

Snel een antwoord op jouw vraag?

Hoe verdeel je het gewicht in een backpack?

Bij het inpakken van een backpack is het handig om te weten hoe je het gewicht moet verdelen. Als het gewicht in een backpack op de verkeerde plekken zit, dan kun je last gaan krijgen van de rug, schouders en nek.

Als je last van je schouders krijgt door de backpack, dan verlies je het gemak dat je kunt ervaren. Een backpack is functioneel en moet zorgen voor gemak tijdens je reis. Krijg je last van je schouders, dan raakt de backpack een deel van zijn functionaliteit kwijt. Super zonde, want een backpack kan zo ontzettend fijn zijn!

  • De zwaarste spullen, dus het grote gewicht, kun je daarom het beste onderin en tegen je rug aan in de backpack verdelen. Hierdoor heb je de beste balans en zie je er niet uit als een waggelende moeder gans.
> Lees ook:
Hoe stel je een backpack af? – 5 stappen voor de juiste draagcomfort

Benut elke ruimte in een backpack

Ook niet onbelangrijk – Het is een kunst om jouw backpack zo efficiënt mogelijk in te pakken. Je wil de allerbelangrijkste spullen meenemen en deze zo inpakken dat je er gemakkelijk bij kunt. Er moet echter wel plek zijn voor de spullen die je graag mee wilt nemen.

Probeer daarom elke ruimte te benutten in een backpack. Het is zonde als je een bepaalde ruimte onbenut laat, terwijl je er gemakkelijk 1 of 2 paar sokken in kwijt kunt. Hoe meer je de ruimtes benut, hoe meer belangrijke spullen je mee kunt nemen!

Hoe backpack inpakken?

6 praktische inpaktips

Als je weet hoe je het gewicht moet verdelen en je alle vakjes en hoekjes in je backpack hebt ontdekt die je kunt benutten, dan is het tijd om je backpack in te pakken.

Er zijn vele slimme manieren om een backpack in te pakken.

1 | Stal eerst alle je spullen uit!

Bedenk wat je mee wilt nemen en schrijf dit op! Dit zorgt voor minder chaos en maakt het inpakken van je tas een stuk gestructureerder. Vervolgens is het handig om alle spullen te pakken en deze op één tafel of bed te leggen. Hierdoor heb je een beeld van de hoeveelheid spullen die je nodig hebt en ligt het allemaal netjes bij elkaar.

Kleine tip!
Leg van alle spullen die je op tafel hebt gelegd 1/3 deel aan de kant die het minst belangrijk lijken. Vaak wil je veel te veel meenemen en op deze manier vermijd je onnodig veel bagage.

Mis je tijdens de reis spullen? Onthoud dat je tijdens de reis ook dingen kunt kopen, al is het natuurlijk het beste als je zorgt dat je alle belangrijkste spullen vast mee hebt!

2 | Maak gebruik van packing cubes

Het is sterk aan te raden om gebruik te maken van packing cubes. Een packing cube is een lichtgewicht zakje waarin je verschillende spullen gestructureerd bij elkaar kunt leggen. Hierdoor voorkom je één grote chaos in een backpack.

Wanneer je alles los in de backpack legt, dan kan je erg lang aan het zoeken zijn naar een bepaalde kledingstukken. Als je eindelijk klaar bent met zoeken is er weinig overgebleven van de backpack die je vooraf zo netjes had ingepakt.

In een packing cube kun je alles per categorie verdelen. Je kunt er bijvoorbeeld eentje gebruiken voor sportkleding, eentje voor elektronica en eentje voor ondergoed. Als je aan het einde van de dag een telefoonoplader nodig hebt, dan weet je precies in welke packing cube je deze hebt gelegd. Hierdoor kun je hem heel gemakkelijk uit de backpack halen!

  • Een bekend merk onder de packing cubes is Eagle Creek. Je kunt ze tegenwoordig kopen bij elke outdoorwinkel, zoals Bever, Decathlon of Kathmandu. Zelfs de IKEA verkoopt tegenwoordig setjes handige packing cubes.

Hoe backpack inpakken?

3 | Rol je kleding op

Om veel ruimte te besparen in een backpack is het goed om je kleding op te rollen. Vooral kleine, dunne t-shirts en sportkleding zijn gemakkelijk op te rollen waardoor je ruimte bespaart voor andere spullen.

Kleine ruimtes die je nog niet benut hebt zijn makkelijk op te vullen met opgerolde kleding. Daarnaast blijft je kleding kreukvrij als je deze netjes oprolt.

Opgerolde kleding zijn gemakkelijk op te bergen in de hierboven beschreven packing cubes. Je kunt ze dicht tegen elkaar leggen en als je alle t-shirts in één packing cube legt, dan kun je deze gemakkelijk uit de backpack halen als je hem nodig hebt.

  • T- shirt | Vouw de mouwen naar binnen, ontvouw de kraag en rol het shirt van boven naar beneden op.
  • Broeken | Je vouwt je broek doormidden, zodat de broekspijpen tegen elkaar aan liggen. Zorg ervoor dat de broekzakken aan de buitenkant zitten en rol de broek van boven naar beneden op.

Persoonlijke tip van reisleider Lara: ik heb zelf ervaren dat als je wat dikkere kleren meeneemt, dat het dan handig kan zijn om ze strak op een stapeltje in de packingcubes te stoppen of in een vacuümzak!

4 | Vacuümzakken

Wil je een hele dikke trui of vest mee voor koude avonden? Deze nemen veel ruimte in beslag.

Om optimaal gebruik te maken van de ruimte in de backpack kun je de trui of vest in een herbruikbare vacuüm-zak stoppen. Als je vervolgens de lucht uit de vacuüm-zak zuigt, dan maak je optimaal gebruik van de ruimte.

Logischerwijs kun je voor andere kledingstukken ook gebruik maken van vacuümzakken.

Kun je nog geen idee krijgen van een vacuüm-zak?

In deze video van kofferstunter.nl kun je een goed beeld krijgen van het nut van vacuümzakken.

5 | Waterdichte toilettas

Je net gebruikte tandenborstel wil je natuurlijk niet los in je backpack stoppen. Tandpasta vlekken in je kleren, daar zit niemand op te wachten. Door een waterdichte toilettas kun je dit soort kleine voorbeelden voorkomen.

Ook voor shampoo is dit ideaal, want shampoo door je tas zorgt voor veel frustratie en onverwachte wasjes. Gelukkig bestaan er kleine shampooflessen, die goed passen in een waterdichte toilettas. Je kunt altijd nieuwe shampoo kopen, als die van jou op is! 😉

Hoe pak je een backpack in?

6 | Kleine speciale zak voor vieze was en vieze schoenen

Vieze modderkleren bij je lekkere schone was is natuurlijk niet zo handig. Daarom is het fijn om deze van elkaar gescheiden te houden. Een waszak is dus een echte aanrader!

Hetzelfde geldt voor vieze schoenen. Als je door modderige gebieden hebt gewandeld, dan wil je niet dat je schoenen open en bloot in de backpack komen te liggen. Door je vieze schoenen in een aparte zak te stoppen blijft de rest lekker schoon.

  • Een leuke lifehack is het gebruiken van een elastisch haarnetje / douchekapje. Ideaal om de onderkant van je schoenen mee te bedekken!

Nog meer structuur in je backpack?

Tijdens het reizen pak je regelmatig spullen in en uit je backpack en is een vaste indeling geen overbodige luxe. Dit kan super veel frustratie voorkomen als je snel iets wilt pakken!

Wat heb je in het begin nodig?

Het is handig om vooraf te bedenken welke spullen je als eerste nodig gaat hebben. Pak deze als laatste in, zodat ze bovenin je backpack terecht komen. Spullen die je niet direct nodig hebt gaan lekker onderin.

Wat je vooral niet wilt in een regenbui..

Het is slim om bepaalde dingen binnen handbereik in je backpack te stoppen. Ga je bijvoorbeeld naar een regenachtig gebied? Dan is het super chill om je regenkleding op een plek te stoppen, waar je eenvoudig en snel bij kunt. Zo voorkom je dat je als een verzopen katje alles uit je backpack aan het halen bent op zoek naar die regenjas.

Zonnig land? Stop een petje of zonnebril in het vakje waar je het snelst bij kan. De meeste backpacks hebben handige vakjes aan de zijkant of bovenkant van de tas. Oh, en vergeet tijdens het hiken niet je EHBO setje bovenin je tas te stoppen.. Voor het geval dat je die ineens nodig hebt.

Veel succes met het inpakken van je backpack! 🙂

Misschien vind je dit ook leuk?

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten.In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen