Wat is een vaste wandelstok?

Wat is een vaste wandelstok?

Vaste wandelstokken zijn wandelstokken die je niet kunt opvouwen en verstellen. Dit maakt de wandelstok tot een beperkte wandelstok als je het vergelijkt met een telescopische wandelstok. Deze zijn namelijk wél te verstellen en op te vouwen.

Vaste wandelstokken zijn ideaal om te gebruiken als je op vlakke ondergronden gaat wandelen waarbij het geen noodzaak is de stok te verstellen. Maar zodra je gaat wandelen in de bergen en je gaat klimmen en dalen, dan is een vaste wandelstokken minder ideaal.

Dalen en klimmen in de bergen

Bij het dalen en het klimmen moet je de wandelstok kunnen verstellen. Als je gaat klimmen, moet je de wandelstok kleiner maken. Als je gaat dalen, dan moet je de wandelstok juist groter maken.

Als je de stokken niet nodig hebt..

Er komen genoeg momenten voor dat je de wandelstok niet nodig hebt. Bij een vaste wandelstok is het niet mogelijk de wandelstok op te vouwen en het op te bergen in je backpack. Bij een telescopische wandelstok is dit wel mogelijk.

Meer weten over wandelstokken?

Wij hebben meerdere artikelen geschreven over wandelstokken:

Andere begrippen lezen?


Heb je een vraag aan ons?

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.
Reactie plaatsen