Wat is een visum?

Wat is een visum?

Wil je naar een land afreizen?

Dan moet je voor bepaalde landen toestemming vragen. Dit kun je doen met een visum.

Je vraagt een visum aan bij het land waar je naar toe wilt reizen en dit land zal het visum aan jou afgeven als ze toestemming hebben gegeven.

Waarom moet ik een visum aanvragen?

Of je een visum moet aanvragen verschilt per land. Elk land heeft daar zijn eigen wetten voor. In het ene land gaat dat makkelijker dan in het andere land.

Als Nederlander kun je bijvoorbeeld gemakkelijk reizen door andere Europese landen zonder dat je hier een visum voor nodig bent. Vaak is een identiteitskaart of paspoort voldoende om over de grenzen te gaan.

Buiten Europa is dit soms lastiger en ben je verplicht in sommige landen om een visum aan te vragen.

Landen hanteren deze wetten omdat ze precies willen weten wie het land binnenkomt. Op deze manier valt het voor deze landen te controleren.


Misschien vind je deze blog handig:


Heb ik een paspoort of ID-kaart nodig?

De voorwaarden van een visum

In sommige landen gelden bepaalde voorwaarden. Soms moet je binnen zoveel maanden het land hebben bezocht na de officiële goedkeuring van het visum.

Het visum is vaak niet onbeperkt geldig. Soms moet je na 1 bezoek of na een aantal jaar een nieuw visum aanvragen.

Nogmaals: het hangt er heel erg van af wat een land hierover beslist. Raadpleeg dus heel strikt de richtlijnen van een bepaald land.

Naar welke landen heb ik een visum nodig?

Het is ingewikkeld om hier een volledige lijst met landen te noteren waar je een visum voor nodig hebt. Dat komt omdat alle landen hun eigen regels hanteren.

Als je met ons mee gaat reizen en een visum nodig hebt, dan raden wij het aan om bij vragen ons een appje of mail te sturen.

Voorbeelden van landen met een visum zijn Australië, Belize, Bolivia, Canada, China, Cambodja en nog vele andere landen. :)

Andere begrippen lezen?


Heb je een vraag aan ons?

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.
Reactie plaatsen