De mysterieuze verhalen van Loch Ness: pure fictie of werkelijkheid?
14 juli 2020 
3 min. leestijd

De mysterieuze verhalen van Loch Ness: pure fictie of werkelijkheid?

Overal op de wereld duiken vaak mysterieuze verhalen op. Zo kennen we allemaal de Bermudadriehoek: een denkbeeldige driehoek tussen Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico. Er gaan honderden verhalen rond dat in deze driehoek over de Atlantische Oceaan menig boten en vliegtuigen van de radar zijn verdwenen en nooit zijn teruggekomen.

In Peru spreken ze over de mysterie van de Nazcalijnen. In dit mooie land zijn duizenden lijnen getrokken in het ruige woestijnlandschap. Deze lijnen zijn naar alle waarschijnlijkheid in de oudheid getroffen, maar wanneer en waarom? Niemand die het weet! Natuurlijk gaan er verhalen rond over ufo’s, maar er gaan ook verhalen rond dat de Inca’s op deze paden processies hielden.

De wereld staat vol met deze verhalen en een ander bekend verhaal, die wij allemaal kennen, is de mysterie rond het meer van Loch Ness. Tot op de dag van vandaag zijn we op de wereld aan het onderzoeken of we wijzer kunnen worden van dit mysterie. In deze blog vertel ik je graag meer over het meer van Loch Ness en onze bijzondere reis naar Schotland.

Snel een antwoord op jouw vraag?

Wat is Loch Ness?

Loch Ness is een groot, diep meer in Schotland. Het meer ligt in de buurt van plekken als Dores, Foyers, Lochend, Abriachan, Drumnadrochit en een aantal andere plekken. De grootste stad in de buurt van dit meer is Inverness.

Het is een lang uitgestrekt meer van ongeveer 36 kilometer lang, terwijl het met 1,6 kilometer breed erg smal is. Daarnaast is het meer 226 meter diep (!). Inverness, het meer van Loch Ness en alle omliggende plekken liggen in het noorden van Schotland.

Wat is het mysterie van Loch Ness?

Nu begint het natuurlijk spannend te worden.. want waarom trekken heel veel toeristen naar dit meer?

Dat komt vanwege de Schotse mythologie. Schotland staat vol van de mysterieuze verhalen uit kastelen, meren, bossen en noem het maar op! Zo zijn de enge verhalen van de Edinburgh Castle ook erg beroemd geworden en zo is Benbecula een eiland waar zich een (onontdekt) graf van een zeemeermin zou bevinden.

Van alle verhalen is Loch Ness de allergrootste.

Het meer is heel erg bekend geworden omdat in het meer een monster zou moeten leven, ook wel het monster van Loch Ness genoemd. Tik je op Google Loch Ness in, dan verschijnen er duizenden ”foto’s” van mensen die het monster hebben gezien.

Zijn bestaan is nooit bevestigd, maar toch gaan, zoals gezegd, vele toeristen naar het meer om een glimp van het monster op te vangen. Alle omliggende dorpen doen ook hun uiterste best om het mysterie in leven te houden door reizen aan te bieden, souvenirs te verkopen en wandelingen aan te bieden waarin gidsen als geen ander het verhaal weten te verkopen.

Het meer van Loch Ness in Schotland

Zelf op ontdekkingstocht gaan..

Veel nieuwsgierige mensen willen ontdekken of het het monster bestaat. Als je dorpelingen wilt vragen of het monster bestaat, dan zal menig dorpeling vertellen dat ze hem zelf hebben gezien. Daarnaast raden deze mensen het af om in je eentje, op een boot, in de nacht het meer op te gaan. Het monster zou namelijk actief worden in de donkere avonduren.

Rond het meer van Loch Ness liggen enkel kleine dorpen en hierdoor is er nauwelijks tot geen verlichting. Het meer is lang en hartstikke diep en het kan in de avonduren goed stormen op het meer.

De echte avonturiers onder ons gaan de uitdaging aan om te ”overnachten” op het meer, maar door de mysterieuze verhalen (en de grote waarschijnlijk dat het verhaal fictie is) is het volgens deze avonturiers geen pretje om op het meer te overnachten.

Durf jij dat aan? 🙂

Naar Loch Ness met Kaaiman Reizen

Schotland is een prachtig land! Wij houden van het avontuur en gaan mooie wandelingen maken en mountainbiken door de Schotse Hooglanden. Daarnaast wordt er in het land veel aan coasteering gedaan: een relatief onbekende activiteit, maar super leuk om te doen!

Natuurlijk gaan we tijdens de reis ook een bezoek brengen aan het meer van Loch Ness (want we zijn in de buurt)..

Wil je meer weten over onze reis door Schotland?

Andere leuke blogs lezen?

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten.In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen