Wat is mountainbiken?

Wat is mountainbiken?

Een mountainbike, afgekort MTB, is een fiets waarmee je off-road kunt fietsen. Met off-road fietsen heb ik het over onverharde wegen of zandwegen. De banden van een mountainbike zijn extra dik met een profiel voor extra comfort en grip.

Mountainbiken is hartstikke leuk om te doen en het geeft een bepaalde adrenaline als je met volle snelheden door de bomen in de bossen aan het fietsen bent.

De oorsprong van het mountainbiken

Mountainbiken is van oorsprong een sport uit Californië. Vanaf de jaren '60 en de jaren '70 werden de eerste fietsen gemaakt en sindsdien heeft de sport een wereldwijde opmars gemaakt.

Welk materiaal heb je nodig bij het mountainbiken?

Het allerbelangrijkste bij het mountainbike is uiteraard de mountainbike. :)

Maar nog een stuk belangrijker is de veiligheid tijdens het mountainbiken. Mountainbiken hoeft niet alleen over vlakke wegen te zijn, maar onder het mountainbiken valt ook het downhillen bijvoorbeeld. Extra belangrijk om veilig op de fiets te zitten.

Kortom: een helm is onmisbaar als je per ongeluk tegen een steen of boom aan gaat fietsen.

Mountainbiken met Kaaiman Reizen

Wij vinden het bij Kaaiman Reizen leuk om groepsreizen te organiseren waarbij wij de grenzen gaan verleggen. Wij willen de reis tot een unieke ervaring maken.

We zoeken de adrenaline tijdens coasteering, bungeejumpen, sneeuwscooteren, canyoning, raften en ga zo maar door. Ook het mountainbiken hoort bij de avontuurlijke outdoor activiteiten in veel van onze reizen.

Zo fietsen we door de prachtige Ardennen en gaan we door de heuvelachtige omgeving in het Triglav National Park in Slovenië. Ook mountainbiken wij in onze Alpen Interrail en in Noorwegen, Schotland en Nieuw- Zeeland.

De meest unieke mountainbike ervaring vind je in onze reis naar Kenia & Tanzania waar we gaan mountainbiken tussen de giraffen en zebra's. Hoe cool is dat?

Andere begrippen lezen?

Bij het schrijven van de blogs komen we veel begrippen tegen die wij hebben uitgeschreven:

Heb je een vraag aan ons?

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.
Reactie plaatsen