Het meer van Bled: een romantische must-go in Slovenië
30 juli 2020 
3 min. leestijd

Het meer van Bled: een romantische must-go in Slovenië

Slovenië is wat ons betreft een prachtig land. Het land is door toeristen nog niet ontdekt en de meeste toeristen rijden gehaast door Slovenië onderweg richting Kroatië en alle omliggende landen. Groot gelijk ook: vanaf de Sloveense grens sta je binnen no-time in het Kroatische Zagreb bijvoorbeeld. Maar we doen Slovenië veel te kort door er ”even” snel doorheen te rijden.

Slovenië is een prachtig, rustig en onontdekt land en stiekem hopen wij een beetje dat dat zo blijft. Het land kent hele mooie ongerepte gebieden en wij hopen dat deze gebieden lekker ongerept kunnen blijven. Het land wordt omringd door Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië en kent idyllische dorpen, het grote Ljubljana en hoge bergtoppen.

Net over de grens met Oostenrijk en op ongeveer 40 minuten rijden van Ljubljana ligt misschien wel het meest populaire plekje van Slovenië: het meer van Bled. Op dit meer kun je tal van leuke activiteiten beoefenen en het zal je niet verbazen dat wij dit meer graag in onze reizen willen betrekken. In deze blog geven we je een kleine inkijk op dit prachtig stukje Slovenië.

Snel een antwoord op jouw vraag?

Waar ligt het meer van Bled?

Zoals gezegd: het meer van Bled ligt net over de grens van Oostenrijk. Vanaf de Karawankenpass op de Oostenrijkse grens is het ongeveer 20 minuten rijden richting het meer. Volg je vanaf het meer van Bled de grote weg E61, dan rijd je binnen drie kwartier richting de grote stad Ljubljana.

Het meer van Bled ligt in het stadje Bled. Hier wonen ongeveer 11.000 mensen en ligt in de streek Gorenjska tussen de Karawanken en de Julische Alpen.

In de omgeving van Bled ligt het Triglav Nationaal Park. Dit is een groot park wat je gegarandeerd in onze reizen tegenkomt. Het is ongeveer 840 km² groot en in het park vind je vele kloven en snelstromende rivieren (ideaal voor een uitdagende activiteit, zoals canyoning).

Wat maakt het meer van Bled bijzonder?

Bled is een toeristische trekpleister van het land Slovenië, maar waarom is dat zo?

Het is een meer van 2120 meter lang en 1380 meter breed. Het meer is maximaal 30 meter diep en in het meer bevind zich een warmwaterbron (terwijl het meer in de winter bevriest). Dit zijn leuke gegevens, maar dat maakt het meer op zichzelf niet bijzonder ten opzichte van andere meren.

Het bijzondere is het eilandje midden op het meer. Het eilandje is toegankelijk voor toerisme en is gemakkelijk te herkennen aan de grote Maria Hemelvaartskerk.

Van oorsprong is de kerk gebouwd in de 15e-eeuw en werd de kerk in 1465 ingewijd door de eerste bisschop van Ljubljana. In 1509 vond er een aardbeving plaats waardoor de kerk is beschadigd. Overgebleven resten zijn de fresco’s en het altaar. De kerk vandaag de dag is gebouwd in de 17e-eeuw.

De klokkentoren is 54 meter hoog en heeft in totaal 3 klokken.

Het meer van Bled

Het kasteel van Bled

Niet op het eiland, maar wel naast het meer ligt het Kasteel van Bled. Dit kasteel ligt op de top van een 130 meter hoge rots.

Dit kasteel is gebouwd in de 16e-eeuw en heeft nog steeds een kleine kapel met fresco’s wat het bijzonder maakt om te bezoeken.

Naar het meer van Bled met Kaaiman Reizen

Wij vinden het leuk om onze grenzen te verleggen en dit te combineren met een onvergetelijke reis. We willen de wereld verkennen op een actieve manier.

Onze reis door Slovenië en de Balkan Roadtrip is één van onze populairste reizen. Uiteraard gaan we in beide reizen een bezoek brengen aan het meer van Bled en gaan we tal van leuke activiteiten doen.

Klinkt het niet cool om over dit romantische meer te gaan stand-up paddlen of er een duik in te nemen op jezelf op te frissen?

Andere leuke blogs lezen?

Heb je een vraag aan ons?

Loop je na het lezen van deze blog alsnog tegen een vraag aan? Dat geeft niks!

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.

Over de schrijver
Ik heb 2 periodes in het buitenland gewerkt en gewoond en een aantal mooie reizen mogen maken. Het zijn ervaringen geweest die ik niet meer ga vergeten. In een buitenlands avontuur moet je altijd grenzen verleggen, maar gelukkig sluit dat goed aan met Kaaiman Reizen. Mijn ervaringen en inspiratie wil ik maar al te graag met je delen!
Reactie plaatsen