Wat is stand-up paddlen?

Wat is stand-up paddlen?

Wil je graag surfen in Nederland of in een ander land met weinig golven? Dat kan!

Stand-up paddlen is een ideaal alternatief voor het surfen op ruige golven. Natuurlijk kent suppen ook uitdagingen, maar uiteindelijk kan iedereen deze sport beoefenen.

Oh, ja! Er is een afkorting gemaakt voor stand-up paddlen, namelijk: sup of suppen. Dat klinkt net iets cooler!

Wat is stand-up paddlen of suppen?

De naam verraad het natuurlijk al een beetje.. bij stand-up paddlen sta je op een sup-board en beweeg je jezelf voort met een peddel door het water. Het is een hele ontspannen manier van sporten om midden op een meer omringd te zijn met water en op je gemak rondjes te peddelen.

Stand-up paddlen is ontstaan in Hawai en heeft zich wereldwijd snel ontwikkeld. Ook in Nederland kwamen we snel in aanraking met deze suppen en het is bij uitstek het ideale land, omdat Nederland natuurlijk veel sloten, kanalen, rivieren en meren kent! :)

Daarnaast is het super gezond! Je traint tijdens het suppen jouw benen, billen, rug en armen, maar vooral de buikspieren worden goed getraind na een middag suppen. Alle spieren worden gelijkmatig op een lichte manier belast. Hierdoor is de kans op een blessure erg klein.

Bij winderige dagen kan stand-up paddlen een uitdaging zijn, maar bij rustige dagen op vlak water kan iedereen deze sport beoefenen!

Suppen met Kaaiman Reizen

Wij vinden het super tof om actief te zijn in de natuur en uitdagingen te overwinnen. Daarom hebben wij ook het stand-up paddlen in onze reizen geïntegreerd.

Wij suppen over het Meer van Bled in Slovenië en over de Caye Caulker in Belize, maar ook in onze Alpen Interrail kun je op een ontspannen manier over het water peddelen.

Guatemala & Belize Kaaiman ReizenAlpen Interrail Kaaiman ReizenKaaiman Reizen Slovenië

Andere begrippen lezen?


Heb je een vraag aan ons?

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.
Reactie plaatsen