Wat is een vaccinatieboekje?

Wat is een vaccinatieboekje?

Als je naar een aantal landen op de wereld wilt reizen, dan ben je verplicht om je te laten vaccineren. In sommige landen kun je daardoor hepatitis A, buiktyfus, gele koorts of andere nare infectieziektes voorkomen. Als je je hebt gevaccineerd krijg je een overzicht in een zogenaamd vaccinatieboekje. Dit boekje kun je zien als jouw vaccinatiepaspoort.

Wat staat er in een vaccinatieboekje?

Zoals gezegd: in een vaccinatieboekje staat waar je je voor hebt laten vaccineren en wanneer je deze vaccinatie hebt gehad. Daarnaast geeft het boekje een overzicht voor welke landen welke vaccinatie je verplicht bent of wordt aangeraden.

Voor wie is het vaccinatieboekje?

Het vaccinatieboekje is uiteraard handig voor jezelf, maar als je ziek wordt ook erg handig voor medisch personeel in welk land dan ook. Het medische personeel kan namelijk precies zien waar, wanneer en voor wat je bent gevaccineerd.

Daarnaast is het boekje ook van belang als je naar een land gaat reizen. Sommige landen willen namelijk jouw vaccinatieboekje inzien voordat je het land binnen mag reizen.

Andere begrippen lezen?

Tijdens het schrijven van de blogs komen we veel begrippen tegen. Deze begrippen schrijven wij op zijn beurt ook weer uit:
Reactie plaatsen