Wat is sneeuwschoenwandelen?

Wat is sneeuwschoenwandelen?

Wandelen kun je op zo veel manier uitoefenen: je kunt door de bergen wandelen, je kunt een gletsjerwandeling maken of simpelweg door de vlakke Nederlandse bossen lopen. Een andere manier van wandelen is een sneeuwschoenwandeling.

Sneeuwschoenwandelen is niet enkel wandelen door sneeuw, het is wandelen door hele diepe sneeuw. En met diep heb ik het dus over héél diep. Door de sneeuwschoenen die je hebt aangetrokken is het mogelijk om door het diepe poeder te wandelen.

Het is mogelijk om met sneeuwschoenen over niet begaande wegen te wandelen en je eigen pad te maken naar.. tja, waar naar toe eigenlijk? :D

Vooral sneeuwschoen wandelingen in heuvel-/bergachtige gebieden zijn erg leuk! Het brengt weer een nieuwe en unieke manier van wandelen met zich mee.

Hoe zien sneeuwschoen eruit?

Sneeuwschoenen hebben een hele brede drijfvlak. Hierdoor wordt het gewicht goed op de schoenen verdeeld en zak je niet weg in de sneeuw. De achterkant van dit drijfvlak blijft bij elke stap die je maakt naar achteren hangen.

Onder de sneeuwschoenen zitten scherpe punten. Vooral bij het dalen kun je, doordat je de punten in de sneeuw steekt, veel grip behouden tijdens het wandelen.

Sneeuwschoenwandelen met Kaaiman Reizen

Wij organiseren groepsreizen voor jongeren en hebben het avontuur hoog op ons lijstje staan. Wij willen onvergetelijke reizen aanbieden en samen de grenzen verleggen. Het ene avontuur is spannender dan het andere, maar allemaal zijn ze even leuk. :D

In onze reis naar Lapland gaan we een prachtige sneeuwschoenwandeling maken door de bergen. Op de top van de berg eten we een overheerlijk broodje en worden we opgewarmd met Zweedse lingonberryjuice.

En geloof mij: op de top is het uitzicht genieten geblazen!


Andere begrippen lezen?

Tijdens het schrijven van de blogs komen we veel begrippen tegen. Deze begrippen schrijven wij op zijn beurt ook weer uit:
Reactie plaatsen