Wat is gletsjerwandelen?

Wat is gletsjerwandelen?

Heb jij ooit wel eens een wandeling gemaakt over een gletsjer? Zo nee, dan kunnen wij je dat heel erg adviseren. Het is een super unieke en leuke activiteit die je ongetwijfeld nooit meer gaat vergeten.

Een gletsjer is een hele grote massa met ijs dat bergafwaarts stroomt. Bij het wandelen lopen we over zo'n grote ijsmassa. Je kunt je echter wel voorstellen dat je met enkel wandelschoenen niet genoeg hebt.

Gletsjerwandelen is een grote uitdaging: het landschap kan snel veranderen en op onverwachte plekken kun je ineens naast grote scheuren wandelen en ook de ijspieken zijn erg onvoorspelbaar. Het gletsjerwandelen vraagt een techniek en bij die techniek horen materialen.

Welke materialen gebruik je bij het gletsjerwandelen?

Zoals gezegd: bij het wandelen over gletsjers, wandel je letterlijk over een blok ijs. Goede bescherming is dus heel erg belangrijk.

Bij een gletsjerwandeling maak je gebruik van een helm, stijgijzers, een bijl, hele warme kleding en de juiste schoenen. Ook handschoenen zijn een must, want het ijs kan op bepaalde plekken erg scherp zijn!

Waar kan je een gletsjerwandeling maken?

Je kunt een gletsjerwandeling maken op plekken waar gletsjers te vinden zijn (óh?). Nee, zonder gekheid: je kunt in heel veel landen zo'n wandeling maken.

Bekende landen zijn IJsland, Argentinië, Nieuw- Zeeland, Groenland en Noorwegen, maar ook in de Alpen of in Alaska kun je prachtige wandelingen maken.

Wandelen over een gletsjer met Kaaiman Reizen

Natuurlijk kun je in één van onze groepsreizen ook een wandeling maken over gletsjers.

In zowel Nieuw- Zeeland als Noorwegen gaan we dit prachtige avontuur graag met je aan. In Noorwegen wandelen we bijvoorbeeld over de Nigardsbreen. Dit is een gletsjer van ongeveer 48 km2.

Kaaiman Reizen Nieuw- ZeelandKaaiman Reizen Noorwegen

Andere begrippen lezen?

Tijdens het schrijven stuiten wij op veel begrippen. Deze schrijven wij op zijn beurt ook weer uit:
Reactie plaatsen