Wat is Via Ferrata?

Wat is Via Ferrata?

De bergen zijn bij uitstek de ideale omgeving voor veel plezier en avontuur. Paragliden, raften en canyoning zijn van die activiteiten die je perfect in de bergen kunt beoefenen. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze activiteiten in onze reizen zijn geïntegreerd.

Een andere opkomende activiteit is Via Ferrata. Een andere veel gebruikte benaming is klettersteigen (een Duitse benaming) en wordt onder de bergliefhebbers steeds populairder.

Wat is Via Ferrata?

Bij Via Ferrata leg je een route af bij rotswanden die beveiligd zijn met een staalkabel. Met een klettersteigset koppel jij jezelf aan de staalkabel vast waardoor veiligheid gegarandeerd is.

Op deze manier leer je de bergen weer op een totaal andere manier kennen! :)

Wat is Via Ferrata?

Welke andere hulpmiddelen komen er bij kijken?

Tijdens het parcours kun je ook hulpmiddelen tegenkomen, zoals steunen voor handen en voeten, trappen en hangbruggen.

Verschillende moeilijkheidsgraden

Via Ferrata heeft vele verschillende moeilijkheidsgraden. Moeilijkheidsgraden van deze sport worden op deze manier ingedeeld:
  • F (facile): zeer gemakkelijk
  • PD (peu difficile): weinig moeilijk
  • AD (assez difficile): tamelijk moeilijk
  • D (difficile): moeilijk
  • TD (très difficile): zeer moeilijk
  • ED (extrèmement difficile): extreem moeilijk

Via Ferrata bij Kaaiman Reizen

Zoals gezegd, wij vinden de bergen de perfecte omgeving om de avonturiers in ons naar boven te halen. Via Ferrata is daar absoluut onderdeel van en je vindt deze terug in onze reis door de Alpen!

Alpen Interrail

Andere begrippen lezen?


Heb je een vraag aan ons?

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.
Reactie plaatsen