Wat zijn hotsprings?

Wat zijn hotsprings?

Misschien wel één van de mooiere wonderen van de natuur zijn hotsprings. In het Nederlands vertaald is een hotspring een warmwaterbron. Het is verwarmd grondwater uit de aardkorst.

Het is overheerlijk om in een hotspring te zwemmen en de natuurlijke warmte te voelen. Vooral in koude landen is dat een hele leuke ervaring. :)

Sommige warmwaterbronnen, zoals in de vulkanische gebieden, kunnen het kookpunt naderen en zijn veel te heet om in te zwemmen.

Het genezende effect van een warmwaterbron

Sommige wateren komen in contact met stenen die diep onder de grond liggen. Hoe dichter deze stenen bij de kern van de aarde komen, hoe warmer de stenen worden. Het water wordt verwarmd als deze in contact komen met de stenen.

Warmwaterbronnen zijn in veel plekken een toeristische trekpleister geworden. Het water zit vol met vele mineralen van de stenen en daardoor hebben hotsprings een genezende en positieve werking als je in het water gaat zwemmen.

Jezelf opwarmen in een hotspring tijdens één van onze reizen

Hoe cool is het om jezelf op te warmen in een hotspring en in werkelijk contact te staan met de kern van de aarde?

Ik bedoel maar..

In een aantal van onze reizen kun je dit tot werkelijkheid maken. :)

In onze reis door Kenia & Tanzania gaan we opzoek naar verborgen hotsprings, maar ook in Peru en in onze reis door IJsland en de Faeröer Eilanden is het mogelijk te zwemmen in een warmwaterbron.

Andere begrippen lezen?

Bij het schrijven van de blogs komen we veel begrippen tegen die wij hebben uitgeschreven:

Heb je een vraag aan ons?

Wij vinden het leuk om je op weg te helpen. Of je nu een reis bij ons gaat maken, of niet.. voel je vrij om je vraag aan ons te stellen.
Reactie plaatsen